GEPŠ

Poglej, izberi in se prijavi!

26. April 2018 -- katja

Zaživela je spletna stran projekta SKOZ, ki dijakom ponuja več vsebin iz področij, ki vas osebno zanimajo. Šola je del projekta SKOZ pod okriljem Gimnazije Vič, ki ga izvaja v okviru projekta Ministrstva za izobraževanje znanost in šport. Projekt ustvarja skupne temelje za vzpodbujane dela z nadarjenimi dijaki in se zavezuje k njihovi kakovostni karierni orientaciji

V okviru projekta je vzpostavljena spletna stran, na kateri dobite vse informacije o projektu: https://skoz.si/

Dijaki se na posamezne aktivnosti prijavljajo prek platforme: https://platforma.skoz.si/login/?next=/.

Rok prijav na posamezne aktivnosti je 15. 5. 2018.

 

Še kratka informacija o projektu:

Projekt se zaključi s koncem leta 2020, v tem času pa bo Gimnazija Vič skupaj s šolami iz Zahodne kohezijske regije, raziskovalnimi partnerji in partnerji iz gospodarstva vzpostavili trdno in delujočo mrežo organizacij, ki bodo s projekti vzpodbujala najbolj nadarjene dijake.

Ena izmed ciljnih skupin projekta (mentorji, ravnatelji, zunanje organizacije, nadarjeni dijaki) so nadarjeni dijaki, ki so v šolskem prostoru že identificirani kot tudi tisti, katerih nadarjenost ni nujno formalno prepoznana, a izkazujejo velik interes za udejstvovanje na določenih področjih in izkazujejo uspehe. Učni uspeh pri identifikaciji za sodelovanje v tem projektu ne igra najpomembnejše vloge. Za sodelovanje bodo dijaki morali Središču posredovati izpolnjen prijavni obrazec in motivacijsko pismo ter priporočilo vsaj enega mentorja (šolskega ali zunanjega), ki jasno opredeljuje prepoznavanje kompetenc na določenem ali več področjih dela.

Več si preberite na spletni strani projekta.