GEPŠ

Mladi in tehnologije prihodnosti

27. Junij 2018 -- katja
Datum dogodka: 
sobota, 16. Junij 2018

V soboto 16. junija smo se z dijaki 2. EE in 3.EE programa elektrotehnik udeležili delavnice Mladi in tehnologije prihodnosti, v podjetniškemu pospeševalniku Katapult v Trbovljah.

Zbrane dijake je najprej pozdravil direktor Katapulta, ki je predstavil program prireditve. Dijaki so prisluhnili predstavitvi Erasmus+ projekta Youth Reworking Rural. Nato se je predstavilo podjetje Chipolo, eno izmed prvih startup podjetji v Sloveniji, ki je danes zelo uspešno in takim podjetjem je Katapult tudi namenjen. Temu je sledila predstavitev trendov prihodnosti, predsvsem kakšni poklici in dela se bodo v bodoče iskala in pa razvoj t.i. 4.0 industrije (gre v bistvu za četrto industrijsko revolucijo). Po kratkem odmoru so dijaki lahko spoznali kaj je to Blockchain tehnologija in kako naj bi spremenila svet, v sklopu tega je bil na kratko predstavljen tudi svet kriptovalut. 

Program se je zaključil z ogledom prostorov pospeševalnika Katapult. Skozi ogled smo lahko videli prostor namenjen druženju, delovne prostore nekaterih podjetji, ki delujejo v Katapultu in proizvodnjo.

Ogled Katapulta in udeležba na dogodku je bila predvsem namenjena predstavitvi Eramsus+ Creator projekta, v katerem sodeluje naša šola. Dijaki so na dogodku lahko prisluhnili podjetniškim izkušnjam iz prve roke in se o njih tudi pogovarjali, ter seveda možnostim, ki jim jih globalni svet ponuja. Pridobljeno znanje bodo lahko izkoristili v sklopu projekta, ko bodo sami poskušali ustvariti svojo podjetniško idejo v sodelovanju s lokalnim gospodarstvom.