GEPŠ

Dijaške seje-prvo konf.obdobje

12. Januar 2014 -- klavdija

Povzetek sej v novem šolskem letu 2013/14 – Prvo konferenčno obdobje

Prva seja je potekala 16. septembra. Namen je bil pripraviti volitve novega predstavnika dijakov in okvirno načrtovati delo. Predstavniki razredov so izbrali dva kandidata, Patrika Groslja iz 3.PT in Kenija Hvalca iz 2.EE. Volilna komisija je izpeljala volitve. Predstavnik dijakov GEPŠ-a –enote Portorož je postal Keni Hvalec. Prav tako so potrdili predstavnika v Šolski razvojni sklad, ki je Patrik Groselj iz 3.PT. Dijaki so bili seznanjeni s prvo sejo DOS-a v Ljubljani in z ekskurzijo v Strasbourg, ki je bila organizirana v mesecu oktobru. Izrazili so željo, da bi organizirali šolski ples ter skrb glede parkirišča za njihova motorna kolesa kakor tudi neustrezni direktni avtobusni prevoz.

Druga seja je potekala 7. oktobra v dijaškem domu skupaj z dijaki iz Gimnazije. Dijaki so poslušali predstavitev ravnateljev kandidatov in izrazili svoje mnenje. Predstavnika obeh enot sta poročala o seji DOS-a v Ljubljani, gimnazijci so dali pobudo za dobrodelni koncert namenjen poškodovanemu dijaku Niku, ter spet je bilo govora o šolskem plesu.

Tretja seja je bila sklicana 22. novembra. Predstavniki so bili seznanjeni z odstopom predstavnika dijakov Kenija Hvalca iz 2.EE zaradi številnih obveznostih v svojem športnem klubu. Potrebno bo izpeljati nove volitve. Do takrat bo vse obveznosti opravljal namestnik predsednika Patrik Groselj iz 3.PT. Pogovarjali so se o prednovoletni dejavnosti-obdarovati socialno ogrožene družine v piranski občini, kar je bila pobuda šolskih svetovalcev.

Četrta seja je potekala 9.decembra. Namen srečanja je bil razmišljati o dejavnostih, ki bi obe enoti šole, gimnazijo in elektro in pomorsko šolo, bolj zbliževalo ter povezalo. Dijaki so bili zelo konstruktivni in izrazili so željo do skupnega druženja preko kulturnih, športnih in drugih dogodkov, ki se organizirajo na šoli. Dijaki so bili tudi seznanjeni z ustanavljanjem Obalne dijaške zveze, v kateri naj bi sodelovalo 8 obalnih srednjih šol. Namen te organizacije je zavzemati se za dijake in dobivati sredstva za različne projekte.

Zapisala: Klavdija Šavle

Portorož, 10. januar 2014