GEPŠ

Finale šolskih tekmovanj

12. Maj 2015 -- katja

V četrtek, 7. 5. 2015, smo izvedli zadnji športni dan v letošnjem šolskem letu. Na njem smo lahko spremljali športne igre med najboljšimi oddelki na Elektro in pomorski šoli. Predhodna tekmovanja, ki so določila finaliste, so potekala že med letom, v četrtek pa so tekli le zaključni boji znotraj naše šole, nato pa še krona tekmovanja: finale med ekipo Elektro in pomorsko šolo ter Gimnazijo v nogometu.

Dan se je začel v šolski telovadnici, s tekmo v odbojki med 3. EE in 4. PT. Zmagal je 3. elektro oddelek in tako postal zmagovalni razred na šoli v odbojki. Sledil je pohod ob morju proti stadionu v Piranu, kjer je sledila tekma v košarki, in sicer ponovno med 3. EE in 4. PT. Tudi tokrat je zmagal 3. letnik. Vrhunec dneva je predstavljala tekma v nogometu na velikem igrišču med najboljšimi igralci obeh šol. Igralci so kljub vročini in nekaterim poškodbam pokazali veliko borbenost in po trdem boju je bil izid izenačen. Obe ekipi sta bili precej izenačeni, zato so o zmagovalcu odločile enajstmetrovke. Tudi po zaslugi vratarja Nicka Bičiča je na koncu vendarle zmagala ekipa Elektro in pomorske šole, ki so jo zastopali še Žiga Čuk, Anže Bukovšek, Luka Bajuk Bešenski, Leon Moro, Patrick Kučinić, Mihael Gerk, Oliver Selić, Aleksandar Bošković, Marin Mandir, Rikardo Kaligari, Andrej Dumanič Čendak, Žak Baloš Kranjc, Niki Boroja in še kdo. Obe ekipi sta imeli burno navijaško podporo.

Sledila je še finalna tekma v nogometu med 4. EE in 3. PT, kjer so zmagali elektroniki in postali najboljši nogometni razred na šoli. Športne aktivnosti smo zaključili s piknikom in prijetnim druženjem vseh dijakov naše šole.