GEPŠ

Kitajski jezik in kultura - 30 urni tečaj

04. Oktober 2016 -- borut
Datum dogodka: 
torek, 4. Oktober 2016

Tečaj je namenjen vsem, ki se želijo pobliže seznaniti s kitajskim jezikom, se naučiti osrednjega vsakdanjega besednjaka in fraz (pozdravljanje, predstavljanje, povabilo, poslavljanje, člani družine, opis vsakdanjika in bivalnih navad, številke in plačevanje in denarne enote, nakupovanje, dogovori s časom in datumom ipd), izvedeti več o zgodovinskih, zemljepisnih in političnih uvidih v to deželo in hkrati spoznati nekatere bistvene prvine vsakdanjega življenja na Kitajskem, kot so praznovanja, šege in navade, osrednji mitološki in zgodovinski liki.

Dijake bomo naučili predvsem veščin osnovnega sporazumevanja v kitajščini, zato bodo ob koncu tečaja zmožni kratke konverzacije, povezane s samopredstavitvijo, vsakdanjimi dogovori, opisom vsakdanjih situacij. Spoznali pa bodo tudi nekaj bistvenih poudarkov kitajske civilizacije.

Tečaj poteka na vaši šoli v petnajstih zaporednih srečanjih po 2 uri in ga lahko prilagodimo posebnim potrebam in željam udeležencev tečaja.

Tečaj izvaja kitajska učiteljica ob pomoči slovenskega sinologa. Urnik tečaja bomo prilagodili vašim željam in potrebam. Ob koncu tečaja, vsako leto v maju, dijake povabimo k sodelovanju v državnem tekmovanju »Kitajski most«, ki ga Konfucijeve učilnice v Sloveniji organiziramo po različnih krajih.

Prijavnico je v priponki in jo oddate v tajništvo  šole do ponedeljka 11.10.2016.

Ravnatelj: Borut Butinar

Za vse informacije smo vam na razpolago v Konfucijevi učilnici Koper, Titov trg 4, Koper ali po telefonu 031 381 788.