GEPŠ

Strokovna ekskurzija v Munchen

06. April 2017 -- katja

V četrtek in petek, 30. in 31. marca, so dijaki oddelkov Plovbnega tehnika obiskali in odkrivali različne znamenitosti, muzeje v glavnem bavarskem mestu Munchen.

V sklopu letnega delovnega načrta šole se je v letošnjem letu izvedla ekskurzija v Nemčijo. Na ekskurziji smo bili prisotni 4 mentorji in 65 dijakov.

Po cca. 7-urni vožnji z avtobusom smo prispeli na prvo postajo ekskurzije, in sicer v bivše koncentracijsko taborišče Dachau. Z dijaki smo si ogledali celotno taborišče in spoznali grozovitosti, ki so se dogajale na tem področju. Po končanem ogledu taborišča smo si ogledali nogometni stadion Allianz Arena, ki se nahaja na severu Münchna. Vodiča sta lepo predstavila delo, ki je potrebno za vzdrževanje tako ogromnega objekta. Sledil je obisk BMW muzeja, ki se nahaja zraven poslovne zgradbe BMW in BMW svet v Münchnu. Predstavlja zgodovino, dizajn in razvoj BMW avtomobilov, BMW motociklov ter letalskih motorjev. Po ogledu smo peš krenili v Olimpijski park, kjer smo imeli možnost ogledati München z Olimpijskega stolpa. Po napornem dnevu so imeli dijaki prost večer, čemur je sledil nočni počitek.

Drugi dan ekskurzije je bil namenjen ogledu enega največjih tehniških muzejev na svetu Deutsches Museum. Muzej je ogromen in vsebuje nepopisno veliko razstavnih eksponatov. Za ogled smo imeli na voljo 4 ure, kar je bilo za večino preveč, za konkreten ogled celotnega muzeja pa absolutno premalo. Po ogledu muzeja in sprehodu po mestu, smo se odpravili v mesto Salzburg, kjer smo si ogledali Red Bull-ov Hangar-7. Hangar je urejen na visokem nivoju in omogoča ogled glavnih Red Bull-ovih promocijskih materialov. Med drugim je v hangarju razstavljena tudi kapsula, s katero je leta 2012 Felix Baumgartner skočil na Zemljo iz helijevega balona v stratosferi.

 

Celotna ekskurzija je bila korektno izvedena in doživeta po pričakovanjih. Dijaki so imeli možnost doživeti lepote Münchna in širitve tehniškega znanja.