GEPŠ

Podelitev maturitetnih spričeval

06. Julij 2017 -- katja
Datum dogodka: 
torek, 11. Julij 2017

 Letos kar šest odličnih maturantov

Z rezultati na letošnji poklicni maturi smo na Elektro in pomorski šoli Portorož zelo zadovoljni. Izšolali smo novo generacijo elektrotehnikov elektronikov in plovbnih tehnikov, od katere se bodo nekateri takoj zaposlili ali šli na ladjo, večina pa se je odločila nadaljevati šolanje na univerzi. Poklicno maturo je v letošnjem šolskem letu opravljalo 34 dijakov, 28 dijakov jo je uspešno opravilo.

Uspešnih je bilo 13 elektrotehnikov in 15 navtikov, v obeh programih pa smo dobili enega zlatega maturanta. Zlata maturanta sta Luka Levac, ki je zbral 22 točk, in Rok Skerbiš, ki je zbral 23 točk, torej vse možne točke in tako postal celo diamantni maturant. Oba dijaka sta že v času štiriletnega šolanja na naši šoli ves čas dosegala izjemne uspehe in se uvrščala tudi na najvišja mesta na državnih tekmovanjih, tako da je njun uspeh na maturi samo še pika na i njunega šolanja. Rok Skerbiš se je še posebej izkazal pri angleščini, kjer je bil eden izmed redkih slovenskih dijakov, ki je dosgel 100% vseh možnih točk. Svojo pot bosta nadaljevala na različnih področjih, Rok na strojni fakulteti v Mariboru, Luka pa na fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani.

Uspešno so se odrezali tudi ostali dijaki, med katerimi so še štirje dosegli odličen uspeh, to so Aleksander Hrastič, Jani Jerman, Erik Božič in Klemen Čefarin, kar pomeni, da je kar 18 % dijakov letos doseglo odličen učni uspeh. Osem dijakov je bilo prav dobrih ali 24 %, 12 dobrih, kar je 36 % in 2 zadostna.

Čestitamo vsem dijakom in jim želimo uspešno poklicno ali študijsko pot. Uspeha na maturi smo veseli tudi učitelji na Elektro in pomorski šoli, ki se trudimo, da so dijaki deležni kvalitetne strokovne in splošne izobrazbe.