GEPŠ

Elektrotehniki 3. na državnem tekmovanju

23. Marec 2018 -- katja

Letošnje državno tekmovanje iz elektrotehnike v konkurenci srednjih strokovnih šol je potekalo v Krškem, in sicer v torek, 20. marca. Vsako leto se tekmovanja udeleži tudi Elektro in pomorska šola Portorož in tako sta se tudi letos tekmovanja udeležila dijaka 3. in 4. letnika ter dosegla 3. mesto v državi. Pod vodstvom mentorja, Matjaža Kocjančiča, učitelja strokovnih predmetov na naši šoli, sta svoje odlično znanje iz elektrotehnike pokazala Jure Rebernik in Matej Legat.

Na tekmovanju sta morala izdelati simulacijo pralnega stroja. Naloga je bila zelo zahtevna in raznolika, saj je vključevala različna znanja iz elektrotehnike, to je od lotanja, ožičenja naprave, nastavljanja parametrov frekvenčnega pretvornika pa do programiranja vezja z mikrokrmilnikom Arduino Nano. Izdelava simulacije jima je zelo dobro uspela in zato sta dosegla vrhunski rezultat. Pri točkovanju pa so odločale tudi malenkosti.

Vsem trem iskreno čestitamo za odličen rezultat in dokazano znanje, zahvaljujemo pa se tudi Marku Buršiču, ki je dijakoma polega mentorja pomagal pri pripravah na tekmovanje.

Čestitke vsem in veliko uspeha tudi naprej.