GEPŠ

OBISK PODJETJA GVO d.o.o.

16. April 2018 -- katja

V petek 13. aprila 2018 so dijaki 3. EE obiskali podjetje GVO d.o.o. (Gradnja in vzdrževanje telekomunikacijskih omrežji) v Kopru. Obisk je bil izveden v sklopu predmetov PZI (Prenos in zajem informacij) in ZPV (Zajemanje in obdelava procesnih veličin). Pri predmetu PZI dijaki spoznajo kako se prenašajo informacije preko različnih prenosnih medijev (sukani par, koaksialni kabel in optična vlakna). Pri predmetu ZPV pa z meritvami, ki se uporabljajo tudi v informacijskih tehnologijah.

Na podjetju je dijake sprejel vodja Centra GVO za Primorsko g. Vasja Kolavčič, ki jim je predstavil samo podjetje, vizijo podjetja, tehnična področja za katero je podjetje specializirano, opremo, ki jo uporabljajo itd. Dijake je nagovorila tudi ga. Brigita Cimerman, ki je dijakom predstavila možnosti zaposlitve in praktičnega usposabljanja pri delodajalcu (naši dijaki že opravljajo prakso v tem podjetju).

Po uvodni predstavitvi smo se preselili na dvorišče podjetja, kjer so nas čakali tehniki podjetja. Tu so dijaki lahko spoznali vso opremo in pripomočke, ki jo zaposleni uporabljajo pri svojem delu. Dijaki so lahko vse pripomočke tudi preizkusili, največ zanimanja pa je bilo pri napravi za spajanje optičnih vlaken. 

Vsem zaposlenim na GVO d.o.o. se lepo zahvaljujemo za kvalitetno pripravljeno predstavitev in čas, ki so ga namenili našim dijakom. Predstavitev poteka že tretje leto in med dijaki vedno požanje veliko navdušenje.

Predstavitev podjetja je potekala v sklopu dneva odprtih vrat GVO, več si lahko preberete tukaj: http://www.gvo.si/sl/dan-odprtih-vrat/.