GEPŠ

Regijsko tekmovanje v robotiki 2018

16. April 2018 -- robert

V četrtek, 12.4.2018, smo na Elektro in pomorski šoli Portorož organizirali regijsko predtekmovanje v robotiki ROBObum za učence in dijake obalno-kraških osnovnih in srednjih šol v kategorijah ROBOsled Dirkač SlediBOT in LEGObot ter RoboCupJunior Reševanje Črta za osnovne in srednje šole. Letošnjega, desetega tekmovanja se je udeležilo 106 tekmovalcev z 59 roboti in s 15 šol, kar je največ do sedaj. Tako lahko s ponosom ugotovimo, da se je v desetih letih organiziranja tega tekmovanja število sodelujočih povečalo kar za šest krat.

Najboljše ekipe se bodo lahko udeležile državnega prvenstva, ki bo 15.5. 2018 na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko v Mariboru.

Rad bi se zahvalil vsem, ki ste pomagali pri organizaciji in izvedbi tekmovanja: sodelavcu Matjažu Kocjančiču, dijakinji Emi Drlink in dijakom Sašu Hriberniku, Igorju Tubiću, Mateju Legatu, Andreju Hrvatinu, Gregorju Kotrletu, Gabrijelu Juriševiču, Juretu Horvatu, Zoranu Tubiću, Taiu Čadežu Jurmanu in Juretu Novaku. Fotografije s tekmovanja je tudi letos prispeval Vincent Cergolj, videoposnetek pa Gašper Šavle. Hvala tudi njima.

Zahvala gre še pokroviteljem, ki so kot že več let do sedaj prispevali praktične nagrade za najboljše tekmovalce in šole. To so: BELMET MI d.o.o. Ljubljana, AX ELEKTRONIKA d.o.o. Ljubljana, MEHANO d.o.o. Izola, HTE d.o.o. Ljubljana, ČIP d.o.o. Maribor, LEGAMA d.o.o. Grosuplje, M–Aleja Koper.

Čestitam vsem učencem, dijakom in njihovim mentorjem, ki ste uspeli izdelati oziroma sprogramirati robota, in vas vabim, da se prihodnje leto ponovno udeležite tekmovanja. Tistim, ki ste se uvrstili na državno prvenstvo, pa želim veliko uspeha. Srečno.

Robert Stegel, vodja tekmovanja

Gimnazija, elektro in pomorska šola Piran

REZULTATI: